Frekvenciacserék a MinDig TV szolgáltatás vételében II. ütem

2013-11-17 11:15:50


A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az Európai Unió határozatának megfelelõen, a "digitális hozadék" sáv felszabadítása céljából folytatja a 790-862 MHz-es frekvenciatartomány (UHF 61-69 csatornák) kiürítését. Ennek érdekében az NMHH a földfelszíni televíziós frekvenciacserék végrehajtását rendelte el. Az Antenna Hungária a frekvenciacseréket 2013. november 26.-án (Hegyhátsál) hajtja végre, mely érinti az ingyenes MinDig TV és a fizetõs MinDig TV Extra digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások vételét is. Az érintett körzetekben a változást követõen újra kell hangolni a digitális földfelszíni vevõeszközöket, melyet a digitális adók visszakapcsolása után kell elvégezni.


A hegyhátsáli TV adó átállításának tervezett idõpontja 2013.11.26. 8-16 óra. Ezen idõ alatt a körmendi kábeltelevíziós rendszeren is szünetel a Magyar TV (M1, M2), a Duna TV és A Duna World, valamint a TV2 és az RTL Klub mûsorának továbbítása. A kábeltelevíziórendszerben mûködõ televízió készülékeket nem kell újrahangolni!

A frekvenciacsere okozta kellemetlenségért minden érintett televíziónézõ szíves elnézését kérjük, és köszönjük megértésüket

Letölthetõ frekvecia kiosztás