Az NMHH továbbra is segít az átállásban

2013. július 31. 16:24:37  nyomtatási kép

ablak bezárása

Szerdán 12 óra 30 perckor a Kab-hegyi, a Széchenyi-hegyi, a gyõri, a szegedi és a szentesi tévéadók, valamint a hozzájuk kapcsolódó átjátszóadók befejezték az M1, az RTL Klub és a TV2 analóg adásainak közvetítését.

Akik ezeket az adásokat fogták, azok az elmúlt hónapban folyamatosan látták képernyõjükön a digitális átállás logóját, az átállás idõpontjára figyelmeztetõ üzenetet, és az ingyenesen hívható zöldszám elérhetõségét.

Akik a megadott határidõig nem álltak át a digitális adások vételére, azok a megszokott csatornák helyén még öt napig a következõ üzenetet olvashatják:

Kedves Nézõnk!

Az Ön által eddig nézett analóg tévéadás közvetítése 2013. július 31-én megszûnt. Az M1/TV2 /RTL Klub mûsorát továbbra is elõfizetési díj nélkül tudja nézni a megfelelõ digitális vételi eszközökkel (jelátalakító {set-top-box} vagy digitális vételre alkalmas televízió, antenna) immár digitálisan, jobb kép- és hangminõségben. Álljon át Ön is a digitális vételre! Ha segítségre, információra van szüksége, hívja a 06 80 38 39 40-es ingyenes zöld számot! További információ: http://www.digitalisatallas.hu/

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság az elsõ ütem területén minden, az általa felmért és támogatásra jogosult háztartásban határidõre beszerelte a szükséges digitális vételi eszközöket, vagy biztosította a kedvezményes elõfizetéses csomaghoz való hozzáférést.

Az elsõ ütem területén élõk ugyanakkor továbbra is jelezhetik támogatási igényüket, és az átállás után még egy hónapig kérhetik a digitális vételi eszközök telepítését. A hatósághoz naponta mintegy 600 kérelem érkezik. Az NMHH továbbra is mindenkinek segít az átállásban; folyamatosan bírálja el a kérelmeket, és a jogosultak háztartásaiban az analóg lekapcsolás után az elsõ ütem területén is folytatja a beszereléseket.

Az NMHH oktatóvideókkal is segít az átállásban, amelyek elérhetõek a http://www.digitalisatallas.hu/ weboldalon vagy a digitális átállás facebook oldalán, ahol emellett mindig naprakész információkat találhatnak az érdeklõdõk.

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
Kommunikációs igazgatóság


Web: http://www.nmhh.hu/
http://www.mediatorveny.hu/